FB IMG 15588565719661km zwemmen, 100km op de MTB en 10km trailrun. Dat was de opdracht toen ik inschreef. Leek me een leuke en goede voorbereiding op de Alpe d’Huez triathlon. Tijdje later werd parcours inclusief hoogtemeters bekend en toen wist ik het zeker, dit wordt een zware dag.

Eenmaal aan de start ging het zemmen prima met een watertemperatuur van 15 graden in het stuwmeer van Nisramont (prachtige omgeving!). Na zo’n 17 minuten uit het water en rustig gewisseld, dat ging dus prima. Eenmaal op de MTB begon het feest :). Het was een ontzettend technisch parcours met steile beklimmingen, 3x door het water van de Ourthe en met name steile afdalingen waar ik regelmatig moest afstappen. Na zo’n 30km zag ik dan ook een gemiddelde van 14 km/h….

De 2e ronde probeerde ik iets te versnellen, maar het begon helaas te regenen waardoor het glad en modderig werd. Uiteindelijk na 95km, zo’n 3000hm, ruim 6 uur verder en een kilo modder zwaarder kreeg ik zin om te lopen (moet niet gekker worden :)). Voelde wel dat lichaam leeg was, omdat hartslag met moeite omhoog ging. Doel van vandaag was ook om te kijken of ik nog een beetje kan lopen na al die hoogtemeters. Dat ging zowaar prima! Kon direct mooi tempo pakken ondanks diverse keren klauteren en klimmen. Vond het afdalen eigenlijk nog vervelender dan klimmen. Tussen km 5 en 8 ging het stevig omhoog en toen vond het lichaam het toch wel mooi geweest. Hartslag ging ook tijdens het lopen niet meer omhoog en heb rustig uitgelopen in een prachtige natuurrijke omgeving naar een eindtijd van 8 uur en 11 minuten.

Kan deze triathlon zeker aanraden, maar zou wel veel techniek oefenen met de MTB (er is ook een korte afstand en duathlon). De omgeving is daarentegen ontzettend mooi om gewoon eens te gaan moutainbiken.

Tot bij de volgende training!

Bjorn