ut triathlon 1Vandaag staat de eerste triathlon van het seizoen op het programma. De UT-triathlon op de campus van de universiteit in Twente (Enschede). Het is een teamwedstrijd waarbij iedereen in de ochtend individueel 1/16e en in de middag met het team 1/8e een wedstrijd doet. Wij doen mee als team VRK2.0 (Verzuipen Rollen Kruipen), het team is iets gewijzigd ten opzichte van vorig jaar; Geert, Remy en Frank doen net als vorig jaar weer mee, alleen Remko doet niet meer mee en daar ben ik (Antoine) voor in de plaats gekomen.

Zondagochtend 6.00u gaat de wekker. Ik ben de laatste op de route, dus kan iets langer blijven liggen, oven aan, broodjes afbakken, bakje koffie zetten, eten klaar maken om mee te nemen. Fijne Moederdag schat! Doei! Ik ben er klaar voor, de rest van het team is er om mij op te pikken. Fiets er op en gaan. Onderweg worden de tactieken besproken, eerste serie vol er voor gaan, of nog wat besparen voor de middag, wie gaan er in de middag lopen, welke volgorde fietsen en zwemmen, hoe hard gaan we zwemmen etc. etc.

We zijn gearriveerd, mooi parkeerplek zoeken en we kunnen ons aan gaan melden. Onze atletenlicenties zijn zeer divers, van digitaal, tot geprint met een pasfoto er op geplakt. Eenmaal aangemeld en de startnummers in ontvangst genomen met een mooi deelnemersshirt, begeven we ons naar het parc fermé. Alles gereed maken in de wisselzone en op naar het zwembad, tas mee en lekker in het zonnetje zitten benodigde voorbereidingen nemen, laatste kilootjes kwijtraken om op wedstrijdgewicht te komen en dan nog even wachten tot we kunnen starten, rond 9.40u.

ut triathlon 2Klaar voor de start, eerst gaan de dames individueel, Geert mag daar als eerste heer achteraan (we hebben hem nog nooit zo snel van start zien gaan), gevolgd door de rest van alle heren, de teams zitten verdeeld, enkele deelnemers voor mij start Frank, waarna Remy enkele tientallen deelnemers achter mij ons team completeert. We zijn onderweg, 175 m zwemmen, 7 banen, elke baan schuif je er 1 op tot je ze allemaal hebt gehad,de eerste draai hang ik met mijn voeten in de lijn, volgende keer in eigen baan keren en schuin afzetten... dat gaan beter, snel het zwembad uit, vervolgens een behoorlijk stuk lopen naar de wissel zone, daar staat Frank, die loopt net met zn fiets weg, misschien als ik snel ben... nee hoor niet meer gezien op het fietsparcour. Ik haal wel enkele atleten in, maar wordt ook heel hard voorbij gereden door andere, totaal 8km fietsen. Snel van de fiets af de wisselzone in. Daar gaat Frank weer net de wisselzone uit, hij heeft dus iets harder gefietst. Snelle wissel en door, slechts 2,3 km lopen, dus knallen. Frank komt in zicht en op de fiets zie ik Remy voorbij komen, nu nog op de fiets!? nog ff aanmoedigen dan maar, “Kom op Reem!” Daarna kom ik bij Frank, “Kom op jongen, nog maar een klein stukje!” Nu richting de finish, daar staat Geert al, Frank komt kort na mij binnen, Remy als laatste, maar hij is ook ver achter ons gestart. Wat heeft Remy gedaan? Heel zijn schouder en arm stuk... een schuiver gemaakt op de fiets, eerst maar even langs de EHBO dan. Wat verfrissende lotion er op en Remy is Good to Go! Even naar de wisselzone om zijn fiets te bekijken, slechts enkele schaafplekken op z’n remhendel en z’n helm, de rest van de schade heeft Remy zelf opgevangen. We moeten even kijken hoe het in de middag gaat, het brand een beetje, maar denk wel dat t goed komt.

Wachten op de uitslag en dus ook de starttijd in de middagsessie. Lekker in het zonnetje even iets eten, wat later toch maar even in de schaduw gaan zitten, het wordt wat warm en we worden wat suf. De uitslag van de ochtend: We zitten allemaal rond de 29 en 31 minuten, de snelste van iedereen was in 24 minuten binnen, die kwamen mij dus zo voorbij gevlogen met fietsen. De starttijden zijn ook bekend, 13.11u starten we als team. We gaan ons klaar maken, 475 meter zwemmen, klaar voor de start en af, we gaan! Ik zwem voorop, oeps, vergeten te tellen, gelukkig geven ze een seintje als de laatste banen gezwommen gaan worden, snel het zwembad uit naar de wisselzone. Zo snel mogelijk de fiets op, juiste formatie opzoeken en gaan! 20km knallen! We gaan best lekker en wisselen goed door en snijden de bochten lekker in, uitkomen bocht strak op het randje en weer door. Na 32 minuten fietsen gaan we weer wisselen, nu snel naar het lopen. Remy, Frank en ik gaan de tijd bepalen, Geert loopt zijn eigen tempo. Frank loopt 5:15 tot 5:30 per minuut, normaal gesproken, maar nu gaan we hem het vuur aan de schenen leggen en afleiden van de eventuele pijntjes en moeheid met een flinke portie slappe klets, best gezellig als je met z’n 3e loopt. Ruim binnen 24 minuten hebben we 5,25 km lopen afgelegd, gemiddeld bijna 4:40 per minuut, klasse Frank! Net na ons komt Geert ook binnen, allemaal in de 1u en 10 minuten! Super goed gedaan als team en als individu! Wat een leuke dag, mooie wedstrijd, heerlijk weer (iets te mooi, waardoor we met rode schouders naar huis gaan) en bovenal heel veel gezelligheid. Er wordt onweer verwacht en de laatste divisie wedstrijden worden afgelast, dus snel de auto in en naar huis, om toch nog eventjes een beetje Moederdag te vieren!

Groeten team VRK2.0
Frank, Geert, Remy en Antoine