• afbeelding1
  • afbeelding3
  • afbeelding4
  • Zwemstart Maasdijk Triathlon
  • Het gaat goed met Sander in een beklimming tijdens de Ironman 70.3 Luxemburg 2016
  • Hans Strating tijdens het looponderdeel van de Ironman 70.3 Luxemburg 2016

Yes, I did it!

Tags: Nieuws, Verslagen, Challenge

IMG 20170911 WA0000YES! I did it. Na maanden voorbereiding met super ondersteuning van John was het eindelijk zover. Al pijntjes waren weg, zwemmen in open water begon ik zowaar leuk te vinden en hartslag/duurvermogen was prima op orde. Zou ondanks het slechte weer wel een zware dag worden, maar mijn PR van marathon en 10km heb ik stromende regen en wind gelopen. Dus daar zag ik niet zo tegenop. Jan –Ivo ging mee en dat was echt super. Vrijdag briefing, fiets inchecken en vroeg naar bed. Maar liefst 3 uur geslapen van de spanning :). 

 

Zwemmen ging prima, ondanks erg koud water. Kwam na 1:15 uit het water en was heel ontspannen. Had wellicht paar minuten sneller gekund, maar ondanks drukte in het water niet verkeerd. Die paar minuten maakt ook niet uit. Echter bij wissel ging het verkeerd. Kou had denk ik op vat op mijn rug en hamstring gekregen, dus kreeg enorme pijnscheuten bij uittrekken van mijn wetsuit. Toch besloten om door te gaan (wisseltijd 15 min!). Fietsen eerste ronde van 90km ging nog wel ondanks regen en wind, maar 2e rond lastig om in tijdrithouding te liggen. Haalde ook geen moment mijn wattages zoals in training en moest regelmatig stoppen voor plaspauze. Einde van het fietsen voelde ik me wat beter en had eigenlijk wel zin om te lopen. Wist ook dat Johan en Mariska met de kinderen kwamen kijken. Rustig gewisseld en de eerste helft ging prima en ontspannen in 1:48 bij gemiddelde hartslag 127. De laatste 21km was daarentegen zwaar. Pijn in rug kwam terug en besloot toch nog een extra warm shirt aan te doen. Laatste rondje van 7km heb ik echt proberen te genieten, af en toe gewandeld en even gekletst met supporters. 

Wil nogmaals John, Johan, Jan-Ivo en Mariska bedanken voor support voor, tijdens en na de wedstrijd. Echt geweldig!!!! Eindtijd was eerlijk gezegd niet wat ik verwacht had (11:36) en was daarom te laat voor een verjaarsdagsfeestje :), maar gezien omstandigheden zeer tevreden en ik heb het toch maar mooi geflikt.

Tip: lees ook hier het artikel "Leden TRIOSS doen mee aan EK en NK triathlon" van D-TV.