• afbeelding1
  • afbeelding3
  • afbeelding4
  • Zwemstart Maasdijk Triathlon
  • Het gaat goed met Sander in een beklimming tijdens de Ironman 70.3 Luxemburg 2016
  • Hans Strating tijdens het looponderdeel van de Ironman 70.3 Luxemburg 2016

Halve Triathlon van TriAmsterdam

Tags: Nieuws, Uitslagen, Verslagen

Dit weekend hebben enkele Triossers een halve Triathlon in Amsterdam gedaan, nl de 1e versie van de TriAmsterdam. Sander, Johan, Nico, Paul vd Linden en Bjorn waren allen gestart op de halve afstand. Sander, Johan en ik (Bjorn) waren er al eerder op vrijdag middag om er naast de wedstrijd ook een gezellig weekend van te maken.IMG 20170621 WA0000

Wedstrijd was voornamelijk bedoeld als voorbereiding op de hele. Maar ja, eenmaal gestart gaat iedereen toch wat harder dan gepland :).
Na de fietsen weggebracht te hebben en briefing gehad te hebben op vrijdag was zaterdagochtend de grote dag. Voor mij de 2e halve afstand, dus had mezelf als doel gesteld fris uit het water te komen, rustig te wisselen en daarna ook weer "fris" van de fiets te komen om ervaring op te doen.

Johan en Sander als eerste gestart op basis van geschatte zwemtijd. Een rolling start om de 5 sec is toch wel ideaal. Geen wasmachine in het water. Paul en ik wilde graag samen zwemmen, maar dat gaat uiteraard na 1 meter mis :). Ik had direct de buitenkant opgezocht en lekker gaan zwemmen. Heeft toch wel iets om in de Amsterdamse Amstel de woonboten voorbij te zwemmen. Voor mijn doen prima gezwommen (34min), zeer rustig gewisseld en met lage hartslag begonnen met fietsen.

Fietsen ging echt super bij allemaal. Het was een prachtig parcours ten zuiden van Amsterdam door het polderlandschap. Echter na 50km kwam ik lelijk ten val bij een snelheid vanruim 40km/uur doordat een atleet voor mij de berm in schoot en omviel. Kon hem helaas niet meer ontwijken....
Bidonhouder afgebroken en slag in voorwiel na 10min weer verder gefietst. In het begin met angst in de benen, maar remmen, etc werkte nog goed dus ging niet onaardig. Fietstijd was 2:38, maar daar mag ik dus 10min aftrekken vind ik zelf :). Supertevreden! Gemiddelde van 220W bij een hartslag van 135. Nico had helaas ten onrechte een penalty gekregen en moest 5 min in de penalty box blijven staan. Ook Sander en Johan hadden prachtige fietstijden onder de 2:30 op 89km. Toptijden!!

Toen het lopen... Een van de doelen was om fris van de fiets te komen, dus wilde dat per se testen. Kreeg mijn schoenen van de pijn bijna niet aan. Wisseltijd van 6:38... Ging eigenlijk niet onaardig en eerste 10km heel rustig gelopen. Johan liep ondertussen vlak achter me en kon mij op een ronde zetten. Echt niet dus hahahahahaha. Na 10km dus iets gaan versnellen en na 15km weer iets. Ondanks pijn aan de ribben voelde benen heel goed.

Johan finished als eerste in een fabelachtige 4:37, Sander in 4:42, Nico incl 5min penalty 4:50 en ik ondanks ruim 15min vertraging 4:59. Paul in een geweldige 5:17, veel beter dan hij verwachtte.

Conclusie: We (Nico, Bjorn en Johan) liggen prima op schema voor de hele triathlon! Hamburg, Almere en Barcelona, here we come! Verder is TriAmsterdam een absolute aanrader. Ze organiseren trouwens ook een olympische afstand :0.

Johan heeft ook een verhaaltje gepost in zijn eigen blog.