• afbeelding1
  • afbeelding3
  • afbeelding4
  • Zwemstart Maasdijk Triathlon
  • Het gaat goed met Sander in een beklimming tijdens de Ironman 70.3 Luxemburg 2016
  • Hans Strating tijdens het looponderdeel van de Ironman 70.3 Luxemburg 2016

Team Triathlon Enschede: Team Verzuipen, Rollen & Kruipen

Enschede 04Een paar maanden geleden begon een bijzonder idee. Ik, Remko Wijnbergen, was net lid geworden van Trioss ik was zoekende naar leuke evenementen om aan deel te nemen. Geert had een leuk idee, een team triatlon, vooral die in Enschede, die is leuk en gezellig. Omdat ik altijd wel in ben voor een leuk idee was de aanmelding van mij snel geregeld. Even rondvragen en met Remy Hofmeijer en Frank van de Burgt was het team compleet. 
Omdat we wel een beetje op elkaar ingespeeld wilden zijn hebben we een aantal maanden af en toe met elkaar getraind, fietsen en af en toe zwemmen en vooral de laatste weken kwamen de strategische trainingen aan bod met volgorde in afwisselen tijdens zwemmen en fietsen. Een gezonde spanning bouwde zich op tijdens de trainingen. Daarbij had Frank een goed idee, hij en zijn gezin hadden een campingplekje in de buurt geboekt, of we op zaterdag al wilde komen. Zo gezegd, zo gedaan.
 
Op zaterdag 20 mei rijden 3 mannen in een afgeladen auto vol naar Enschede. Dat scheelde in de ochtend vroeg uit de veren op zondag, maar een zaterdag avond met elkaar is ook wel zo gezellig. Na een semi onrustige nacht vertrekken we na het ontbijt naar het UT terrein van Twente. We zijn lekker op tijd en kunnen de auto dichtbij parkeren. De organisatie is niet super professioneel en goed ingelicht. Zo ontvangen we geen badmutsen bij de inschrijving, zijn de mensen op het terrein niet helemaal op de hoogte en worden we van de ene naar de andere kant gestuurd, zijn de, in de mail aangekondigde masseurs niet beschikbaar, en is water in je bidon bijvullen een hele uitdaging. Maar dat mag de pret niet drukken, het is enorm lekker weer!
 
Enschede 01Enschede 02In de ochtend starten we met een kwalificatie voor de teamrace van de middag met een afstand van 1/16 triatlon. Eindelijk is het zover, ik mag het spits afbijten, ik heb er zin in. Zwemmen gaat lekker al word ik wel ingehaald, daar baal ik van. Maar gelukkig kan ik aanhaken, dat gaat lekker, al zie ik mensen op de kant staan en denk dat ik een penalty krijg, dus maar even apart zwemmen. Snel het water uit, lopen naar de fiets, schoenen aan, he ze gaan niet aan, blijkt nog iets in te zitten, volgende keer controleren, helm op en gaan. Degene die me inhaalde met zwemmen heb ik na twee bochten te pakken en nooit meer gezien. Fietsen gaat lekker, weet een goed gemiddelde te behalen op het uitdagende parcours met veel bochten. Even goed kijken zodat ik weet hoe het parcours is voor de middagsessie. De wissel verloopt deze keer uitstekend en ik loop de 2.5 km in een vlot tempo uit. Niet op de limiet, wil tijdens de middag nog lekker fris zijn.
 
Enschede 03Nadat ik binnen ben is het wachten op de anderen. Eerst komt Frank, dan Remy en als laatste Geert-Jan. Iedereen netjes en voldaan binnen met een goed gevoel. Tijden van deze eerste sessie : Frank 30:46 min, Geert : 00:31:40, Remy : 00:31:55 Remko : 00:28:41. Met onze opgetelde tijd mogen we in de middag starten vanaf de 19e plek om 13.26u. In de tussentijd snel de fiets en schoenen klaar zetten en rusten, eten en drinken. De ambiance bij het zwembad was lekker, rustig muziekje en een ongedwongen sfeer.
 
Enschede 05Enschede 06Om 13.26u is het zover, we starten met zwemmen. Geert gaat lekker van start en na de eerste 100 mtr neemt Frank het over. We liggen op schema en na 200mtr mag ik op kop. Bij de wissel na 25 mtr merk ik dat Remy niet meer achter me zit en ik wacht. Het blijkt dat we onze naam eer aan doen, want Remy is langzaam aan het 'verzuipen' Na een kort intermezzo van ca 50 mtr weet Remy zijn slag weer te pakken en de rommelige zwemsessie wordt afgerond. We stappen op de fiets en gaan de eerste drie ronden als een speer. Vooral de bochten op het technische parcours worden door ons team met ervaren stuurlui (allemaal motorrijders) als een mes door boter genomen. Hierdoor halen we diverse teams bij, of blijven die voor. In de 4e ronde hebben
Enschede 07
een verstekeling, maar die wordt teruggebracht en we gaan weer door. In de 5e ronde raken we door een communicatiefout Frank kwijt. Niet fijn, zeker omdat we graag samen wilden finishen en deze fout niet fijn voelt. Maar we trappen met 3 door, halen nog een team in en rijden naar het wisselpunt. We weten snel te wisselen. Remy en ik zijn de snellere lopers en Geert moest even op adem komen tijdens het lopen. Uiteindelijk weet hij zijn tempo te pakken en we stappen met zijn drieën door. Omdat we niet weten of we 2 of drie ronden moeten lopen vragen we aan het einde van de 2e ronde toch maar even hoeveel ronden we moeten, DRIE! wordt er geroepen. Dat is een domper en Geert loopt inmiddels op zijn tandvlees. We besluiten Geert te helpen met een zachte hand en hebben veel communicatie over tempo en 'uit de wind' houden. De laatste 500 mtr gaan in een mooi tempo en we finishen onze eerste teamtiatlon. 
 
Enschede 08Bij de finish is het uithingen en snel vinden we frank. Na een korte evaluatie pakken we een biertje en genieten van het mooie weer en de finish van de hele snelle teams. Onze tijd, ondanks het verzuipen van Remy is 1:13h, maar vooral het samen beleven, de ochtend- en middagsessie maken het evenement tot een leuke en fijne belevenis.
 
Op naar de volgende teamtriatlon :-)