• afbeelding1
  • afbeelding3
  • afbeelding4
  • Zwemstart Maasdijk Triathlon
  • Het gaat goed met Sander in een beklimming tijdens de Ironman 70.3 Luxemburg 2016
  • Hans Strating tijdens het looponderdeel van de Ironman 70.3 Luxemburg 2016

Super Trioss op Super Sunday

Tags: Nieuws, Uitslagen, Verslagen, Divisie Wedstrijden

Trioss heeft SUPER gepresteerd gisteren op Super Sunday in Arnhem tijdens de aftrap van de diverse Teamcompetities Triathlon. Hulde aan alle atleten die de naam van Trioss hoog hebben gehouden. 

Bij de 3e Divisie Zuid mannen streden Jan-Ivo, Bjorn, Sander en Johan in Trioss 1 om de tijd van 1u:02m:15s uit 2015 uit de boeken te rijden. Een tijd van onder de 1u:02m was het doel. Het zwemmen ging goed. Jan-Ivo nam Bjorn op sleeptouw en Sander en Johan volgden. Uiteindelijk haalde Bjorn 40 seconden van zijn zwemtijd uit 2015 af. Bij het wisselen kwam Sander vervelend in aanraking met de balk die einde parc ferme aangaf. Tijdens de wedstrijd was hier niets van te merken maar vandaag was de voet pijnlijk. Met Jan-Ivo in de opofferingsrol omdat hij bij het lopen achter zou blijven snelde Trioss 1 over de stukken vals plat omhoog, haalde ze het ene team na het andere in en behaalde ze de tweede fietstijd van de 24 teams. Fantastisch. Na een snelle wissel snelde Johan vooruit tijdens het lopen. Halverwege de eerste loopronde sloten Sander en Bjorn aan. Op een tempo net boven de 4 min/km werd de rest van het lopen voltooid met Bjorn, de snelste loper, als aanjager. Tijdens de laatste klim was bij Johan het beste er van af en kwam het duwen van Bjorn goed uit waardor we min of meer toch gezamelijk konden finishen in 1u:01m:43s. Hiermee behaalde Trioss 1 de 5e plaats van de de 24 teams en was het team ruim 30 sec sneller dan in 2015. Een uitstekend resultaat. Wel frusterend als blijkt dat nummer 2 slechts 15 seconden sneller was.

In de 4e Divisie Zuid mannen werd Trioss 2 met Jeroen, Geert, Paul vd H en Remko knap 9e in een tijd van 1u:07m:04sec. Ook de dames van Trioss 1 waren present in de 2e Divisie Zuid. Zij behaalden een 14e plaats met een tijd van 1u:16m:10s. 

De volledige lijst met uitslagen en tussentijden vind je hier.